top of page
krul-01.jpg

Energetische / E.E.N.® therapie

E.E.N.® therapie is een afkorting van Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”.

De energetische / E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt. De behandeling therapie werkt vanuit jou energiesysteem en op het fysieke lichaam en biedt een symptomatische op maat gesneden behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn. De therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaan-systeem en chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakra-niveau en in het meridianen-systeem. Verder kunnen Blokkades op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam opgespoord en hersteld worden, waarbij de diagnose gesteld kan worden door middel van polsdiagnostiek, een uitgebreide anamnese en dergelijke. De therapeut gaat professioneel, discreet en terughoudend om met deze informatie.

Tijdens de behandeling kan de energie voelbaar zijn als warmte, koude, trillingen, tintelingen, moeheid, zwaarte, ontspanning, kleine onverwachte schokbewegingen of een loom gevoel. Het komt ook voor dat je als cliënt tijdens de behandeling helemaal niets ervaart.

Energetische therapie is een veilige, natuurlijke behandelwijze die aanvullend naast andere (reguliere en complementaire) behandelingen kan worden toegepast.

 

Voorafgaand aan de behandelingen is er een intakegesprek en wordt het behandelplan opgesteld op basis van de hulpvraag van de cliënt. Na het intakegesprek worden de behandelingen opgestart, afhankelijk van de hulpvraag kan de frequentie variëren van 1 x per week tot maandelijks. De behandeling zelf bestaat uit energieoverdracht via de handen van de therapeut naar jou als cliënt. Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren, waarna dit weer afzwakt. Maar ook kan het zijn dat je je na de behandeling moe en slaperig voelt of juist heel fit en energiek. Hoe je je ook voelt, het beste is toe te geven aan wat je lichaam aangeeft.

Ben je moe, neem dan rust, voel je je fit, zorg er dan voor dat je je energie goed doseert.

Binnen de E.E.N® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën.

De therapie kan verder bestaan uit het behandelen van voedingsintoleranties,  fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met thema-therapie, de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, hypnotherapie, Ankh-therapie, klankschalen, ademhalingstechnieken, bloesemtherapie, reflexzonetherapie, numerologie en dergelijke.

Doel van de therapie
Het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid en het zelfgenezend vermogen zoveel mogelijk stimuleren.


Indien nodig zal er bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen of als blijkt dat dit voor het welzijn van de cliënt beter is, worden doorverwezen naar de reguliere hulpverlening.

 

Voor welke Klachten?
Met de energetische/E.E.N.® therapie kunnen diverse klachten worden behandeld op zowel fysiek, als mentaal/energetisch niveau. Daarnaast zorgt het voor meer zelfinzicht waardoor het een uitstekende therapie is voor ziektepreventie.

De therapie kan ingezet worden bij:

Pijnklachten, lichamelijke (somatische) onverklaarbare klachten

Lichamelijke problemen zoals terugkerende pijn in de rug, nek, schouders; onverklaarbare hoofdpijn, buikpijn, maagpijn etc.; chronische vermoeidheid, burn-out, hartkloppingen, aandoeningen zonder duidelijke medische verklaring.

Emotionele problemen zoals onverklaarbare angsten, trauma’s, stagnatie in rouwverwerking, relationele problemen, stagnatie in je loopbaan.

Geestelijke problemen zoals spanningen, burn-out, somberheid, dwanggedachten en dwanghandelingen, depressie, ADHD, onbestemde gevoelens en vage klachten, ADD of een posttraumatisch stress syndroom (PTSS).


Verder nog bij toxine belasting, voedingsintoleranties, malende gedachten, piekeren, stress, vermoeidheid, angsten, onverwerkte ervaringen, het innerlijk evenwicht niet meer kunnen vinden, onzekerheid, nervositeit, slapeloosheid e.d..

Medicijnen

Ook al voel je je beter na een behandeling, raadpleeg altijd je behandelend arts met betrekking tot medicijnen en ga niet op eigen initiatief aanpassingen aanbrengen in je voorgeschreven medicatie. Als therapeut ben ik niet bevoegd hier adviezen over te geven en verwijs dan terug naar je behandelend arts.

Hete bron in het bos
bottom of page