top of page
krul-01.jpg

Hypnotherapie

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapie waarin je met behulp van hypnose of trance meer inzicht in jezelf krijgt en aan je klachten kan werken. Een toestand van trance is iets waar we allemaal wel eens spontaan in terecht komen, jij dus ook. Want herken je dat gevoel? Je bent zo verdiept in een boek of je favoriete serie dat je na drie keer roepen pas doorhebt dat iemand het tegen jou heeft. Je bent zo gefocust dat je alles om je heen even niet hoort. Of je bent wat aan het dagdromen en komt ineens op een briljante oplossing voor een probleem waar je al een hele tijd geen oplossing voor had. Nou, dat is trance. Een heel natuurlijk proces dus. Maar je kunt zo’n toestand van trance ook actief opwekken. Dat wordt dan hypnose genoemd.

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Je kan hiermee jouw onderbewustzijn aanspreken en jouw gevoelens en klachten beter leren kennen. Ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt namelijk in sterke mate gestuurd door ervaringen die opgeslagen zijn in ons ‘onbewuste’. Om actief toegang te kunnen krijgen tot die onbewuste laag in onze geest, helpt het om in een toestand van trance te zijn. Tijdens een hypnotherapiesessie breng ik je als hypnotherapeut in een lichte trance, waarin je natuurlijk de volledige controle behoudt. Als er iets opvallends gebeurt, ben je direct weer in het hier en nu. Ik maak dan gebruik van gesprekstechnieken en vaardigheden, zodat je bij je eigen onbewuste processen komt. Vanuit deze onbewuste laag kun je klachten waarbij je je eigen denkproces in de weg staat verhelpen. Hierdoor leer je ook beter begrijpen waar ze vandaan komen.

Je denkt bij hypnose misschien aan mensen die opdracht krijgen om allerlei gekke dingen te doen terwijl ze zich daar niet bewust van zijn. Dit heet ook wel toneel- of showhypnose. Het gaat hier om entertainment en dit heeft niets te maken met hypnotherapie. Het doel van de hypnotherapeut is jou te helpen en je uiteindelijk beter te laten voelen, niet om je belachelijk te maken. Bovendien zou dat mij als hypnotherapeut strafbaar maken.

 Wat kan je met hypnotherapie bereiken?

Je leert luisteren naar je onbewuste gevoelens en belemmerende overtuigingen en deze om te buigen naar positievere overtuigingen. Hierdoor doe je nieuwe inzichten over jezelf op die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Verder kan hypnotherapie andere therapievormen versterken. Omdat je dichter bij jezelf komt hebben de andere therapieën ook meer effect. Daarnaast gebruik ik hypnotherapie ook in combinatie met andere therapievormen, zoals onder andere regressietherapie, symbolenreis, energetische therapie of E.E.N.-therapie.

Hypnotherapie kan jou onder andere helpen bij: het afleren van bepaald gedrag, stoppen met roken, angstklachten, overgewicht, pijnklachten, depressieve gevoelens, slaapproblemen, trauma's, en dergelijke.

IMG_1632.JPG
bottom of page